Sloveen van Mitchelton-Scott spurt naar winst in lastige finale in Polen, Wallays eert Lambrecht met aanvalspoging
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Luka Mezgec wint vijfde etappe in Ronde van Polen

Sloveen van Mitchelton-Scott spurt naar winst in lastige finale in Polen, Wallays eert Lambrecht met aanvalspoging
Foto: © photonews

Nadat de vierde rit nog geneutraliseerd werd vanwege het overlijden van Bjorg Lambrecht, werd er in de vijfde rit in de Ronde van Polen wel volop gekoerst. Hoewel het een uitdagende etappe was, bleek het niet mogelijk om veel afstand te nemen. Mezgec had aan de meet het meeste over.

De twee thuisrijders Gradek en Rekita begaven zich als eersten op het voorplan. Het was uitgerekend Jelle Wallays van de Lotto-ploeg die in de tegenaanval ging en met deze poging ongetwijfeld de overleden Bjorg Lambrecht wilde eren. Samen met Planet maakte Wallays de aansluiting vooraan.

WALLAYS LOST BERGOP

De vier leiders kregen een maximale voorsprong van vier minuten, maar de heuvelachtige finale was er te veel aan. Eerst kreeg Wallays het moeilijk bergop. Ook zijn metgezellen waren er niet veel later aan voor de moeite. Mohoric sprak vervolgens zijn dalerscapaciteiten aan en ook Grmay en Geschke gingen met hem mee.

Het trio zette door tot in de slotkilometers. Hun voorsprong was echter te beperkt en zo vond er weer een hergroepering plaats. De lastige laatste paar kilometer waren wel erg vervelend voor de pure sprinters. Jakobsen kon niet mee en ook Ackermann zat te ver. Mezgec had wel een indrukwekkende sprint in de benen en maakte het af. Voor de Sloveen de tweede ritzege in deze Ronde van Polen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties