Thomas De Gendt: "Toen we hoorden dat Bjorg overleden was, klonk er alleen nog maar gevloek"
Arjen T'Sjoen
| 4 reacties

De geslagenheid is groot bij Thomas De Gendt

Thomas De Gendt: "Toen we hoorden dat Bjorg overleden was, klonk er alleen nog maar gevloek"
Foto: © photonews

Vandaag stond het EK 'Team Relay' op het programma in Alkmaar. Thomas De Gendt stond als een van de Belgische mannen aan de start en behaalde een vierde plaats. Dat was uiteraard bijzaak na het drama dat zich maandag afspeelde.

"Op weg naar Alkmaar vernamen we al dat Bjorg was afgevoerd met de helikopter", reageerde De Gendt bij VTM Nieuws. "Op dat moment besef je dat het erg is, maar uiteraard niet zo erg. Vijftien kilometer voor we in Alkmaar aankwamen hoorden we dan dat hij overleden was. Er werd toen niks meer gezegd, er klonk enkel gevloekt."

Steun aan mekaar

De Gendt is samen met de Belgische ploeg nog enkele dagen in Alkmaar, hij ligt op de kamer met ploeggenoot Lawrence Naesen: "Je bent hier niet alleen dus heb je wel steun aan mekaar. Als ik straks alleen in de auto zit naar huis zal de slag pas echt komen."

"Bjorg is een bijzonder graag geziene kerel en het is moeilijk voor iedereen in de ploeg. Je kan je echt niet voorstellen hoe het moet zijn voor de familie en ouders. Iedereen die kinderen heeft wil zich zoiets niet voorstellen", aldus De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties