Belgische belofte Van Wilder voorspelt duel tussen landgenoot en Deen om Europese titel

Van Wilder ziet Van Moer gooi doen naar Europese titel in tijdrit beloften

Belgische belofte Van Wilder voorspelt duel tussen landgenoot en Deen om Europese titel
Foto: © Photonews

Niet enkel de profs, maar ook de beloften moeten zich nog aan hun tijdrit wagen op het EK in Alkmaar. Eerstejaarsbelofte Ilan Van Wilder is één van de Belgen die er aan de start komen. Van enige druk is voor hem geen sprake. Die is vooral voor landgenoot en ploegmaat Van Moer.

Wat is het oordeel van Van Wilder over het parcours? "Wat mij betreft, mochten er wel wat heuvels zijn, maar ik kan leven met het parcours. Ik hoop wel dat er wat wind staat. Vermits ik niet van de grootste ben, haal ik aerodynamisch voordeel van tegenwind. Bovendien heb ik een goede positie op de fiets", legt de jongeman uit de opleidingsploeg van Lotto uit in HLN.

Een Belgische triomf acht hij niet uitgesloten. "Brent Van Moer is zeker een kanshebber. Vorig jaar werd hij in Innsbruck al tweede op het wereldkampioenschap. Intussen is hij beroepsrenner geworden. Ik weet dat zijn conditie goed is en hij treft een parcours dat hem goed ligt."

De Denen zullen er staan 

Ilan Van Wilder

Al zal die het ook niet op een schoteltje aangeboden krijgen. "De tegenstand zal uit Scandinavië komen. De Denen zullen er staan. Mikkel Bjerg is de andere uitgesproken favoriet." En wat met Van Wilder? "Zelf start ik zonder verwachtingen. Ik ga gewoon mijn best doen en zie wel waar ik uit kom. Als  neofiet mag ik leergeld betalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties