De Gendt doet voorstel om gemengde ploegentijdrit te verbeteren, andere Belg waagt er zich wellicht nooit meer aan

De Gendt hoopt dat Team Relay in de toekomst met vier renners en rensters doorgaat

De Gendt doet voorstel om gemengde ploegentijdrit te verbeteren, andere Belg waagt er zich wellicht nooit meer aan
Foto: © photonews

De eerste editie van de gemengde ploegentijdrit op het EK is achter de rug. Tijd nu op de balans op te maken. Het format zal toch nog wat moeten rijpen, al heeft het anderzijds wel iets. Thomas De Gendt komt alvast met een suggestie. Lawrence Naesen houdt er wellicht weinig positiefs aan over.

Thomas De Gendt deed onderweg veruit het meeste kopwerk bij de mannen, maar dat liet zich ook voelen. In de slotkilometer had hij moeite om het wiel van Vergaerde te houden. "Het was gewoon echt zwaar", getuigt hij in HLN. "Dit was erger dan een ploegentijdrit. Omdat je maar met drie bent, kom je heel snel opnieuw op kop."

Daarom heeft De Gendt toch een kleine tip voor de bedenkers van deze wedstrijd: een groter aantal deelnemers per team toelaten. "Ik zou het beter vinden om in de toekomst met teams van vier renners en rensters te rijden, zodat je toch een beetje kan recupereren."

NAESEN STRENG VOOR ZICHZELF

Wie er in de toekomst wellicht niet meer bij zal zijn, is Lawrence Naesen. Die moest al snel lossen en liet aan de aankomst optekenen dat het voor hem niet voor herhaling vatbaar is. "Het was verschrikkelijk. Ik kon niks. Ik ben geen tijdrijder en ik had dan ook nog een heel slechte dag", was de Oost-Vlaming streng voor zichzelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties