Evenepoel mag na nieuwe onvoorstelbare triomfocht mening over zijn profiel wel wat bijstellen

Remco Evenepoel voortaan ook bij profs volwaardig tijdrijder en zelfs specialist

Evenepoel mag na nieuwe onvoorstelbare triomfocht mening over zijn profiel wel wat bijstellen
Foto: © photonews

Gelukkig staat hij er zelf ook nog versteld van, van wat hij presteert met die grootse zeges in de Clásica San Sebastián en de EK-tijdrit. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe Evenepoel alle torenhoge verwachtingen waarmaakt. En zich ontpopt tot volwaardig tijdrijder.

Tot dusver beweerde Evenepoel steeds dat hij zichzelf niet als echte tijdrijder zag. Dat hij behoorlijk hard met de fiets kan rijden, dat wel. Maar steeds kwam ook de theorie terug van die sterke, ervaren mannen met de grote motor die wel wat meer paardenkracht in de benen hadden. Vergeet het allemaal maar.

ANDERE STATUS

Bij elke tijdrit waar hij voortaan aan de start komt, geldt Evenepoel als één van de grote favorieten. Zo hoort het uiteraard ook voor de Europese kampioen. Evenepoel is verstandig genoeg om te beseffen dat er met andere ogen met hem gaat gekeken worden. En nuchter genoeg om hiermee om te gaan.

Hij had natuurlijk al wel eerder de naam van gigatalent, hij was iemand waar iedereen wel naar uitkeek. Dat de grote specialisten ter aarde die voor aanvang een tijdrit beseffen dat ze aan hem een zware klant zullen hebben, dat is nog wel een net iets andere benadering. Dat punt hebben we nu al bereikt. 

Als je vierde eindigt in een korte tijdrit in de Belgium Tour, kan je nog wegkomen met een underdogrol. Als je Europees kampioen tijdrijden wordt en de tegenstand degradeert, niet meer. Dan hoef je de concurrentie niet langer te bestempelen als meer pure tijdrijders. De waarheid is dat Remco dat ook is.

PASSENDE TRUI

Het vermogen dat hij kan trappen, is enorm. De snelheden haast niet bij te houden. Ook de afstand speelt geen rol: hij kan het allemaal aan. Dat toonde hij al op dat zware BK in Middelkerke. Er zijn geen redenen om hem niet als absolute top te bestempelen in deze discipline. Enkel drogredenen. Het is nu al uitkijken naar zijn volgende chronoritten, in die mooie sterrentrui die zo goed bij hem past.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties