Hilaire Van der Schueren strikt jong talent en heeft zo eerste nieuwkomer beet

Wanty-Gobert geeft Jérémy Bellicaud een kans bij de profs

Hilaire Van der Schueren strikt jong talent en heeft zo eerste nieuwkomer beet
Foto: © photonews

Ook het Wanty-Gobert van Hilaire Van der Schueren werkt naarstig aan zijn ploeg voor volgend jaar. Het kan een eerste nieuwkomer voorstellen: Jérémy Bellicaud. Dit 21-jarige talent gaat in 2020 zijn eerste jaar in bij de profs en staat voornamelijk bekend als klimmer.

De Fransman ruilt het opleidingsproject CC Etupes in voor een bestaan als profrenner bij Wanty-Gobert. Dit jaar liet hij zich opmerken met een derde plaats in de Tour de Savoie en de trui voor beste jongere. In de Tour du Piémont Pyrenéen klom hij naar de tweede plek.

ONVERHOOPTE VERRASSING

Zoals alle jonge wielrenner kijkt Bellicaud er naar uit om zich te tonen bij de profs."Ik ben zeer blij met de opportuniteit om bij Wanty-Gobert prof te worden. Het was een onverhoopte verrassing om mijn laatste jaar in de beloftencategorie over te slaan."

Hij is ook blij met de wijze waarop zijn stap naar de profs tot stand gekomen is. "De samenwerking tussen CC Etupes en Wanty-Gobert om jonge renners op te leiden is fantastisch, en maakt het mogelijk voor renners zoals mezelf om zich te projecteren in de wereld van het profwielrennen. Mijn doel is om de komende twee jaren zoveel mogelijk progressie te maken en de kleuren van Wanty-Gobert zo goed mogelijk te laten schitteren!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties