Hoe de koers stopt voor niemand: Belgische renners getuigen

Stuyven, Dehaes en Theuns geven mentaliteit van peloton weer bij overlijden renner

Hoe de koers stopt voor niemand: Belgische renners getuigen
Foto: © photonews

De koers stopt voor niemand. Het is een gezegde uit de wielerwereld, maar het is tevens een waarheid als een bus. Zelfs niet voor de betreurde Bjorg Lambrecht. De vierde rit in de Ronde van Polen werd wel geneutraliseerd, ja. Maar vanaf nu is het weer keihard koersen.

Antoine Demoitié, ploegmaat van Kenny Dehaes, verongelukte in Gent-Wevelgem 2016. Hoe was het toen? "De Grote Markt van Brugge was volledig stil. Kippenvel van kop tot teen in onze T-shirt van Antoine op het startpodium van de Ronde. Niemand dacht aan koers, iedereen dacht aan hem. Een halfuur later ging de vlag naar beneden en koersten we volle bak om mekaar pijn te doen", zegt Dehaes aan GvA.

Jasper Stuyven geeft meer toelichting bij de mentaliteit van een peloton bij zo'n verlies. "Ik las dat de Belgen op het EK zullen koersen. Hadden ze dat niet gedaan, had niemand hen dat kwalijk genomen. Maar wat win je daarmee en vooral wat wint Bjorg daarmee? Zondag hebben we sowieso een nieuwe Europees kampioen. Op het einde van dit jaar herinnert niemand zich dat de Belgen verstek zouden hebben gegeven."

PELOTON RAAST VERDER

Edward Theuns beaamt. "We denken allemaal aan Bjorg, maar toch zal het peloton in de BinckBank Tour gewoon verder razen zoals het altijd heeft gedaan. Jammer genoeg met één iemand minder, maar ik vrees dat er daarom niet minder hard gekoerst zal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties