Jeugd aan de macht in Polen: Deen van Jumbo-Visma slaat dubbelslag

Vingegaard houdt generatiegenoten Hindley en Sivakov af

Jeugd aan de macht in Polen: Deen van Jumbo-Visma slaat dubbelslag
Foto: © photonews

Twee dagen na de geneutraliseerde rit wegens het overlijden van Bjorg Lambrecht kreeg het klassement toch weer de nodige aandacht in de Ronde van Polen. De grote namen werden echter een neus gezet door jeugdig talent. De 22-jarige Vingegaard won de rit en is meteen ook leider.

Amper een vlakke meter te bespeuren in de zesde etappe van en naar Zakopane. Ackermann had al snel begrepen dat het niets voor hem was en stapte af. Er ontstonden in het wedstrijdbegin al een paar breuken in het peloton, maar het was toch wachten op een kansrijke ontsnapping tot er een viertal wegreed.

JUMBO-VISMA NEEMT VERANTWOORDELIJKHEID

Marczynski en Vakoc vertegenwoordigden de Belgische ploegen. De twee andere vluchters waren Bouchard en Geschke. Onder impuls van Jumbo-Visma werd dit kwartet echter weer teruggegrepen en de groep der favorieten werd steeds feller uitgedund.

JEUGDIG TRIO ONTSNAPT

Grmay en Swift reden samen weg en die laatste - nochtans vooral een sprinter - liet zijn metgezel achter. Swift verdedigde dapper zijn kleine voorsprong op de favorieten. Op de laatste beklimming was de dappere Brit er echter aan voor de moeite. Vingegaard, Hindley en Sivakov gingen op en over hem.

De jongeren grepen zo de macht. De top van de klim lag op een kilometer van de meet. Nadien moest er nog even gedaald worden en volgde er nog een stuk vals plat. Sivakov reed een kleine kloof op Hindley dicht. Het was de derde hond die met het been ging lopen: Vingegaard van Jumbo-Visma zette de sprint naar zijn hand en is ook de nieuwe leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties