Lampaert droomt stilaan van Olympische Spelen in Tokio, zijn kansen groeien

Olympische selectie motiveert Yves Lampaert nog dat beetje meer

Lampaert droomt stilaan van Olympische Spelen in Tokio, zijn kansen groeien
Foto: © photonews

Yves Lampaert is aan zet voor België om in de tijdrit op het EK een goed resultaat neer te zetten. En het gaat overigens niet enkel om de uitslag in deze wedstrijd. Haalt Lampaert de top vijf, dan heeft hij onmiddellijk voldaan aan de selectiecriteria voor de Olympische Spelen.

België mag volgend jaar twee tijdrijders naar Tokio sturen. Wie top vijf kan rijden op het EK, is meteen selecteerbaar. "Als ik de kans zou krijgen om te gaan, zou ik die zeker niet laten liggen. Ik denk dat het een ervaring is voor de rest van mijn leven. Die olympische selectie is een extra motivatie voor me", zegt Lampaert in HLN.

Indien Lampaert of Evenepoel er inderdaad in slaagt om in Alkmaar in de eerste vijf te rijden, moet Campenaerts al top acht rijden om het WK om ook selecteerbaar te zijn. Komen meer dan twee renners in aanmerking, dan ligt de keuze bij bondscoach Verbrugghe. "Zes maanden geleden had niemand kunnen voorspellen dat het drummen zou zijn voor de plaatsjes op de Spelen", zegt hij.

VERBRUGGHE NIET VERRAST DOOR SITUATIE CAMPENAERTS

Het is wel afwachten hoe de situatie van de oververmoeide Campenaerts evolueert. "Ik voelde dit aankomen", aldus Verbrugghe. "Los van het werelduurrecord heeft Victor na mekaar de Ronde van Romandië, de Giro en de Ronde van België gereden. Daarna heeft hij nog het BK gereden en is hij op hoogtestage gegaan. Renners zijn geen supermensen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties