Tourwinnaar Bernal als held ontvangen in Colombia, fans al vroeg uit de veren om hem gedroomde onthaal te bezorgen

Duizenden fans verzamelen in Zipaquirá om Bernal te ontvangen

Tourwinnaar Bernal als held ontvangen in Colombia, fans al vroeg uit de veren om hem gedroomde onthaal te bezorgen
Foto: © photonews

Tien lange dagen hebben ze op hun Tourwinnaar moeten wachten in Zipaquirá. Er waren immers nog al die criteriums en de deelname aan de Clásica San Sebastián. Nu is Egan Bernal weer thuisgekomen, in zijn land, zijn dorp. Daar ontvingen ze hun held met open armen.

Bernal landde in de hoofdstad Bogotá en van daaruit ging het naar Zipaquirá, waar Bernal werd grootgebracht. Een grootse parade door het dorp hoefde niet voor de gele man. Wel werd er in het centrum een podium opgebouwd van waarop hij zijn horde fans kon toespreken. Al vanaf 5u 's ochtends stroomden duizenden mensen daar toe om de afspraak met hun held niet te missen.

HOOP GEVEN

"Ik zal nooit vergeten om zoveel mensen te zien die voor mij naar buiten gekomen zijn. Ik begin pas te beseffen wat dit betekent voor Colombia. Het maakt me heel trots om iets te geven aan de gemeenschap en om Colombia hoop tegeven", zei Bernal.

Volgens velen is hij vertrokken voor een reeks overwinningen, al gaat hij in die theorie toch niet helemaal mee. "Het was mijn droom om de Ronde van Frankrijk te winnen en ik ben er in geslaagd. Ik weet niet zeker of ik 'm ooit nog eens ga kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties