Verbrugghe neemt Evenepoel in 2020 mee naar de Spelen: "Met wind op kop nog tussen de 55 en 58 km per uur"

Rik Verbrugghe ziet Remco Evenepoel selectie voor Tokio afdwingen

Verbrugghe neemt Evenepoel in 2020 mee naar de Spelen: "Met wind op kop nog tussen de 55 en 58 km per uur"
Foto: © photonews

Rik Verbrugghe beleeft zijn eerste grote triomf als bondscoach met de tijdritzege van Remco Evenepoel op het EK. Verbrugghe was fel onder de indruk van alweer een grootse prestatie van de jonge Evenepoel. Die laatste is meteen zeker van zijn selectie voor de Olympische Spelen.

Verbrugghe stelde bij Sporza vast hoe Evenepoel met niets anders vrede nam dan de titel. "Hij droomde van deze overwinning. Zowel Remco Evenepoel als Yves Lampaert hadden het podium in hun hoofd, maar het zijn winnaars. Bij Remco in het achterhoofd zit er maar één plaats. Hij bewijst het. Indrukwekkend." 

Wat in het bijzonder tot de verbeelding spreekt: de overmacht die Evenepoel demonstreerde ten opzichte van de andere favorieten en de snelheden die hij haalde. "In het terugkeren met wind op kop reed hij nog tussen de 55 en 58 kilometer per uur", had Verbrugghe het bijgehouden. "Zelden meegemaakt."

SELECTIE ZELF AFGEDWONGEN

De nieuwe Europese kampioen is meteen ook selecteeerbaar voor de tijdrit op de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Die selectie komt er, verzekert de bondscoach. "Remco was in mijn hoofd klaar voor de Olympische Spelen. Je moet natuurlijk alles stap voor stap doen, maar hij dwingt zijn selectie af. Da's nog beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties