VOORBESCHOUWING: Evenepoel en Lampaert hopen België derde Europese titel tijdrijden op rij te bezorgen

Asgreen en Küng voornaamste concurrenten van Evenepoel en Lampaert

VOORBESCHOUWING: Evenepoel en Lampaert hopen België derde Europese titel tijdrijden op rij te bezorgen
Foto: © photonews

De voorbije twee jaar kroonde Victor Campenaerts zich Europees kampioen tijdrijden. Als hij in Alkmaar in topvorm aan de start had kunnen staan, was hij zeker opnieuw bij de favorieten geweest. Dat is nu niet het geval. Aan Evenepoel en/of Lampaert om de titel in ons landje te houden.

REMCO EVENEPOEL

Laten we in ons lijstje met favorieten beginnen met de kerel wiens eerste profjaar nog beter is uitgedraaid dan we allen verwacht hadden. Vooral zijn zege in de Clásica San Sebastián springt eruit. Komt hierdoor ontspannen aan de start. Alles mag, niets moet, en dan kan Evenepoel wel eens gevaarlijk uit de hoek komen. Deed dat al op het BK met een mooie derde plaats.

YVES LAMPAERT

De vicekampioen op dat BK is ons andere hangijzer. In alle tijdritten waar hij ervoor ging, was Lampaert dit jaar top. Met als kers op de taart zijn tijdritzege in Goms in de Ronde van Zwitserland, voor de Denen Asgreen en Kragh Andersen. Lampaert reed zich wel helemaal leeg in de Tour. De grote vraag is dan ook: is hij voldoende hersteld?

KASPER ASGREEN

Lukt het onze Belgen niet, dan kan het toch zijn dat de Europese titel in het kamp van Deceuninck-Quick.Step terecht komt. Asgreen werd door Zwitserland dus nog wel geklopt door Lampaert, maar presteerde van alle kanshebbers het best in de tijdrit in de Tour. Werkte zich er ook wel uit de naad voor de ploeg. Bleek desalniettemin nog fris genoeg om in de zeventiende etappe nog dicht bij ritwinst te komen.

FILIPPO GANNA

Baanwielrenner die op de weg nog niet door iedereen in het internationale wegwielrennen is opgemerkt. Heeft desondanks een grote toekomst voor zich en rijdt dan ook niet voor niets voor Team Ineos. Opende het jaar met tijdritwinst in de Ronde van de Provence en reed onlangs ook naar de Italiaanse titel in het werk tegen de klok, na een bloedstollend duel met Bettiol.

STEFAN KÜNG

Met Stefan Küng komt er nog zo'n nationale kampioen aan de start. De Zwitser heeft zijn strepen in het tijdrijden al wel ruimschoots verdiend. Kende vooral een ijzersterk 2018. Won dit jaar de tijdrit van de Ronde van de Algarve. Kende pech in de tijdrit in de Tour, waardoor hij daar geen rol van betekenis speelde. Aast mogelijk op revanche.

JOS VAN EMDEN

Op zijn 34ste nog altijd niet te onderschatten. Op en top specialist. Werd onlangs voor de tweede maal in zijn carrière Nederlands kampioen tijdrijden. Zette hardrijder Langeveld in Ede immers op acht seconden. Zette tevens de proloog van de Ster ZLM Tour naar zijn hand. Scoorde al op het hoogste niveau door in 2017 een tijdrit te winnen in de Giro.

ONZE STERREN VOOR DE INDIVIDUELE TIJDRIT OP HET EK TIJDRIJDEN:

**** Kasper Asgreen - Stefan Küng
*** Remco Evenepoel - Yves Lampaert - Jos van Emden
** Filippo Ganna
* Jan Barta - Matthias Brändle - Alex Dowsett - Sebastian Langeveld

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties