Bondscoach Verbrugghe moet nog wijziging doorvoeren in ploeg voor EK-wegrit

Laurens De Vreese vervangt Jonas Rickaert op het EK

Bondscoach Verbrugghe moet nog wijziging doorvoeren in ploeg voor EK-wegrit
Foto: © photonews

Na de triomf van Remco Evenepoel in de tijdrit is het ook uitkijken wat de Belgische ploeg kan in de wegrit van het EK. Er is wel nog één wijziging in de samenstelling. Jonas Rickaert komt niet aan de start op het EK. Laurens De Vreese is zijn vervanger.

Rickaert was aanvankelijk geselecteerd voor het Team Relay, het gemengde ploegentijdrijden. Die discipline moest hij al aan zich laten voorbijgaan en nu haalt de renner van Corendon-Circus ook de wegrit niet. Rickaert blesseerde onlangs zijn knie in de Ronde van de Elzas. De West-Vlaming geraakt niet op tijd hersteld om op het EK een wedstrijd mee te pikken.

DE VREESE ALS ACHTSTE MAN

Het uitvallen van Rickaert geeft de kans aan een andere renner om wel te proeven van het kampioenschap. Bondscoach Verbrugghe heeft Laurens De Vreese (Astana) aangeduid als zijn vervanger. Voorts start België met Keukeleire, Lampaert, Merlier, Lawrence Naesen, Philipsen, Theuns en Vergaerde.

De verwachting is dat het in Alkmaar zal uitdraaien op een massasprint. In dat geval komen vooral Merlier, Philipsen en Theuns in aanmerking om hun sprintersbenen te tonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties