Geen Campenaerts bij de selectie voor de Olympische Spelen? "Wie top acht rijdt kan zijn plaats opeisen"
Arjen T'Sjoen
| 4 reacties

Er zullen moeilijke keuzes moeten gemaakt worden

Geen Campenaerts bij de selectie voor de Olympische Spelen? "Wie top acht rijdt kan zijn plaats opeisen"
Foto: © photonews

Gisteren pakte Remco Evenepoel de Europese titel in het tijdrijden, daarmee is hij zeker van een Olympische selectie. Wie in de top vijf van het EK eindigt voldoet namelijk automatisch aan de norm.

In april kroonde Victor Campenaerts zich tot werelduurrecordhouder. De tijdrijder kon zich nu stilaan voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio, maar plots staan er heel wat zware concurrenten op. Met Yves Lampaert, Wout van Aert en Europees kampioen Remco Evenepoel zijn er meer gegadigden.

Frederik Broché, technisch directeur van Belgian Cycling, gaf in Het Laatste Nieuws meer duiding: "Op dit moment zijn we zeker van vijf plaatsen in de wegrit en een in het tijdrijden. Om meer plaatsen af te dwingen in het tijdrijden zullen we het goed moeten doen op het WK. Als ons dat lukt gaan we met twee tijdrijders naar Rio."

Luxeprobleem

Door de uitstekende prestaties heeft België ineens een enorm luxeprobleem: "Vorig jaar werd er een reglement opgemaakt waardoor er zou weinig mogelijk discussie kon ontstaan. Toen was Victor Campenaerts onze belangrijkste tijdrijder, niemand had verwacht dat we plots een toonaangevende tijdritnatie zouden worden", lacht Broché.

Wie top acht rijdt op het WK lijkt dus de tweede tijdrijder te zullen worden naast Evenepoel: "Als niemand top acht haalt dan is de kans groot dat Campenaerts als tweede tijdrijder zal meegaan. Maar als iemand dat wel doet dan is de kans heel groot dat die twee jongens naar de Spelen gaan", aldus Broché. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties