Moeder van Stef Loos enorm aangedaan: "Remco nog een grotere kampioen naast dan op de fiets"

Woorden van Evenepoel na EK-zege maakte heel wat los bij moeder van Stef Loos

Moeder van Stef Loos enorm aangedaan: "Remco nog een grotere kampioen naast dan op de fiets"
Foto: © photonews

Begin dit jaar zijn Inn Urkens en haar echtgenoot hun zoon Stef Loos verloren. De 19-jarige renner werd in volle koers aangereden door een bestelwagen en overleefde het niet. Remco Evenepoel draagt zijn generatiegenoot nog altijd in zijn hart en droeg zijn zege op het EK onder andere aan hem op.

Dat maakte heel wat emoties los bij de moeder van Stef Loos. "Remco is de enige reden waarom mijn man en ik nog naar de koers durven en kunnen kijken", zegt ze in Gazet van Antwerpen. "We zijn tegelijk enorm emotioneel en trots na wat Remco op en naast de fiets heeft laten zien."

Dat Evenepoel meteen na de koers aan Loos dacht, typeert hem. "De woorden die hij na zijn zege over onze Stef en Bjorg Lambrecht sprak, sieren hem als kampioen. Ik vind hem nog een grotere kampioen naast dan op de fiets. Net als Stef is Remco niet de jongen van de vele woorden, maar van daden. De mooie woorden die Remco op de begrafenis sprak, gingen door merg en been." 

Dit betekent enorm veel voor ons 

Inn Urkens

Voor Inn Urkens en haar man is het ook een vorm van troost om Remco op deze wijze te zien schitteren. "Door Remco zo te zien rijden, leeft Stef terug een beetje. Dit betekent enorm veel voor ons. Ik ben meteen na de wedstrijd naar het kerkhof gerend en heb daar tegen Stef gezegd wat voor een kampioen zijn ex-ploegmaat is." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties