Ook Yves Lampaert zwaar onder de indruk van zijn ploegmaat: "Fenomenaal, echt waar"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Lampaert ziet fenomenale Evenepoel op EK tijdrijden

Ook Yves Lampaert zwaar onder de indruk van zijn ploegmaat: "Fenomenaal, echt waar"
Foto: © photonews

Het zou haast bijna vergeten worden: ook Yves Lampaert heeft op het EK tijdrijden het beste van zichzelf gegeven. Voor de tweede vanop het BK tijdrijden zat er echter niet meer in dan een zevende plaats. Wel was ook hij onder de indruk van wat Remco Evenepoel alweer presteerde.

Lampaert houdt niet helemaal een voldaan gevoel over aan de EK-tijdrit. "Ik miste een beetje wattages om mee te doen voor het podium", gaf Lampaert eerlijk toe bij VTM. "Ik ben content, zevende is zeker niet slecht, maar ik had gemikt op top vijf. Ik kom er niet, dus da's jammer."

Wel kan hij van kortbij de weg naar de top van Remco Evenepoel bewonderen. Vooral zijn overmacht is Lampaert opgevallen. "Het stopt niet, hé. Als je op dat parcours en tegen dit deelnemersveld zoveel voorsprong kunt hebben, is dat wel fenomenaal. Echt waar."

IN HET VOORDEEL IN SLOTFASE

Dat hij op het einde nog zo snel ging, verraste hem minder. "De laatste tien kilometer was er een sterke tegenwind en met zijn kleine gestalte is hij natuurlijk wel in het voordeel. Maar bij het tussenpunt lag hij ook al eerste. Het is fenomenaal wat hij gedaan heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties