Pidcock gaat voorbeeld van Evenepoel niet volgen en stelt stap naar de WorldTour nog wat uit

Vader Pidcock ziet zijn zoon nog niet meteen naar WorldTour-ploeg gaan

Pidcock gaat voorbeeld van Evenepoel niet volgen en stelt stap naar de WorldTour nog wat uit
Foto: © photonews

Over Het Kanaal genieten ze momenteel volop van de kunstjes van Tom Pidcock. De nog altijd maar 20-jarige Brit won dit jaar al Parijs-Roubaix voor beloften en de Ronde van de Elzas, met onder meer ritwinst op La Planche des Belles Filles. Toch wil hij de jeugdcategorie nog niet verlaten.

Dat laat zijn vader Giles Pidcock alvast weten aan Cyclingnews. "De plannen zijn dat Tom bij de U23 zal blijven. Uiteindelijk zal hij naar de WorldTour gaan en er zijn ploegen die hem al willen inlijven, maar hij wil dat niet te vroeg doen."

GEEN REMCO'TJE DOEN

Gezien zijn leeftijd kan hij gerust nog wat langer belofte blijven. Anderen sloegen die categorie over, maar dat is Pidcock niet van plan. "Hij wil geen Remco'tje doen en van junior naar de WorldTour gaan. Hij wil van de sport genieten terwijl zijn lichaam zich ontwikkelt. Hij wilt niet riskeren dat hij zichzelf opbrandt."

Nochtans is de belangstelling voor de Britse renner al bijzonder groot. "Als hij wil, kan hij morgen al tekenen bij een WorldTour-ploeg, maar op dit moment is 2020 nog te vroeg. Eens je in de WorldTour zit, ben je meer beperkt in wat je kan doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties