Schema voor Evenepoel blijft ook na exploten intact: "We hebben een plan en houden ons daaraan"

Trainer Koen Pelgrim houdt zich aan het vooraf opgestelde plan met Evenepoel

Schema voor Evenepoel blijft ook na exploten intact: "We hebben een plan en houden ons daaraan"
Foto: © photonews

Enkele weken geleden was Remco Evenepoel ook al aan een goed eerste jaar bezig bij de profs. Toen had hij wel nog niet de Clásica San Sebastián en de EK-tijdrit gewonnen. Bij Deceuninck-Quick.Step nemen ze het mee, maar gaan ze hun toekomstvisie nu niet ineens bijstellen.

Trainer Koen Pelgrim verklaart in HLN de zege van Evenepoel in de tijdrit. "Remco trapt heel hoge waardes voor zijn leeftijd, maar heeft ook gewoon een heel aerodynamische houding op de fiets. Dan ga je op zo'n vlakke tijdrit hard vooruit, anders zou hij met zijn iets lager gewicht die grote beren niet achter zich kunnen laten."

NOG NIET GESPROKEN OVER GROTE RONDES

Deze nieuwe triomf betekent niet per se dat Evenepoel zich nu nog sneller op een ander soort wedstrijden gaat richten. "We hebben een plan uitgestippeld en gaan ons daaraan houden. Elk jaar stellen we wel een nieuw plan op, en we nemen zijn huidige prestaties mee in de evaluatie. Gezien zijn leeftijd kan hij nog grote stappen vooruit zetten maar sowieso moeten we ook geduld hebben. Zo hebben we nog niet gesproken over de grote rondes." 

Het is dus ook nog niet geweten wanneer hij zijn eerste grote ronde gaat rijden. "Ik doe daar liever geen voorspellingen over. Remco is wel iemand die graag veel rijdt en heel gemotiveerd is. Ik heb dat liever zo, maar we zullen hem soms ook nog moeten afremmen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties