The new kid on the block: Jumbo-Visma pronkt alweer met ster in spe

Jonas Vingegaard heeft grote toekomst voor zich

The new kid on the block: Jumbo-Visma pronkt alweer met ster in spe
Foto: © photonews

Bij Jumbo-Visma weten ze als geen ander hoe een wielerploeg te managen. Of het nu het strikken van Van Aert is of stelselmatig bouwen aan een treintje voor topsprinter Dylan Groenewegen: het lukt bij Jumbo allemaal. Het helpt nu ook Jonas Vingegaard om zijn potentieel waar te maken.

Het is niet zo erg als u zegt: Jonas wie? Tenslotte is zijn overwinning in de zesde etappe van de Ronde van Polen nog maar zijn eerste zege in de kleuren van de Nederlandse formatie. Al is het ook zeker geen toeval. De 22-jarige Vingegaard surft mee op de golf van het succes bij Jumbo en heeft alvast laten zien dat hij het nog ver kan schoppen.

Vingegaard is een klimtalent uit Scandinavië. De Deen reed tot 2018 bij ColoQuick-Cult, een continentaal team uit zijn thuisland. Vorig jaar viel hij op met proloogwinst in de Ronde van de Toekomst en hielp hij zijn ploeg aan het winnen van de ploegentijdrit in de Rond van de Aosta. Een stukje hardrijden kan hij dus ook. Ook bij Jumbo hadden ze het opgemerkt.

GESTAGE EVOLUTIE

Goede, jonge renners met klimmerscapaciteiten die ook hun mannetje kunnen staan in het tijdrijden: ze staan tegenwoordig al wel meer op. Er heeft zelfs een leeftijdsgenoot van hem al de Tour gewonnen. Zo ver staat Vingegaard nog lang niet. Dat hoeft ook niet. Hij zal meer gestaag gebracht worden. Tegelijkertijd kan zijn zege in Polen een opstapje zijn naar meer.

Bij Team Ineos bijvoorbeeld dwepen ze met jonge talent als Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart. In die categorie past ook de Deen van Jumbo: hij hoeft niet voor zulke kerels onder te doen. Hij is het type renner waar je het wel van merkt als hij een sterke dag heeft. Dat kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. 

Het kan tactisch soms handiger zijn om wat meer te camoufleren, maar het is niet per se slecht dat een jonge gast het wil tonen als hij goed is. Het was dus zijn eerste zege van het jaar, maar hij heeft zeker de wapens om nog meer winnaar te worden. De explosiviteit om een sprint bergop af te werken, bezit hij zeer zeker.

ONTSPANNEN AANPAK WERKT PRIMA

Indien zijn tegenstanders met hem geen rekening willen houden, weten ze dus dat ze hem er maar beter kunnen af rijden. Er wordt hem geen druk of specifieke doelen opgelegd. Bij andere al meer gekende namen is dat misschien wel het geval. Niet bij Vingegaard en zo werkt het wel prima. Onder deze omstandigheden lijkt hij zich goed te voelen en het kan zijn dat de wielerwereld hem binnenkort zo wél erg goed kent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties