Verbluffende Mohoric rondt monstersolo af in Polen, revelatie uit de Ronde van Italië eindwinnaar
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Matej Mohoric pakte de ritzege na een solo van meer dan 60 kilometer

Verbluffende Mohoric rondt monstersolo af in Polen, revelatie uit de Ronde van Italië eindwinnaar
Foto: © photonews

Matej Mohoric heeft op verbluffende wijze de slotrit in de Ronde van Polen gewonnen. De Sloveen was de eerste aanvaller van de dag en trok op 50 kilometer van de aankomst ten aanval. Niemand zag de Sloveen nog terug die zijn eerste overwinning van het seizoen pakt.

Zoals gezegd trok Matej Mohoric als eerste ten aanval. De Sloveen kreeg later 13 vluchters mee met onder meer Serge Pauwels (CCC). Ook Carl Frederik Hagen (Lotto-Soudal) zat mee voorin, hij was een hele poos virtueel eindwinnaar.

Op 50 kilometer van de aankomst vond Mohoric het welletjes en de Sloveen trok opnieuw ten aanval. Niemand zag de Sloveen nog terug, hij won met een voorsprong van ruim een minuut op de groep der favorieten. De ex-winnaar van de BinckBank Tour wees naar de hemel toen hij over de streep reed, voor Bjorg.

Sivakov eindwinnaar

Bij de favorieten had de jonge Deen Jonas Vingegaard een slechte dag waardoor Pavel Sivakov virtueel leider werd. Ondanks pogingen van Sergio Higuita en Ion Izagirre kon niemand hem nog van de eindwinst houden. 

Hoewel de slotrit zeker kon bekoren zal het voor altijd een gitzwarte Ronde van Polen blijven waarin onze jonge landgenoot Bjorg Lambrecht het leven liet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties