Voormalige trainer verklaart hoe gestalte van Evenepoel ook voordeel is: "Je moet die grote wattages kunnen duwen, hé"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Vandervennet beseft dat Evenepoel een enorm groot vermogen kan trappen

Voormalige trainer verklaart hoe gestalte van Evenepoel ook voordeel is: "Je moet die grote wattages kunnen duwen, hé"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel mocht gerust eens op die medaille bijten. Vooral de kleur ervan sprak hem ongetwijfeld aan: goud. Fred Vandervennet weet als geen ander wat voor winnaarstype Evenepoel is. En wat voor een groot vermogen die kleine en sterke man kan trappen.

In sneltempo als een raket naar de top. Dat lijkt het te worden voor Evenepoel en Vandervennet is er allerminst door verrast. "Dit zat eraan te komen", stelt de voormalige trainer van het supertalent in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dat manneke dingen zien doen die anderen niet kunnen."

In zo'n tijdrit kan hij ook alle kracht die in zijn benen zit volop uitspelen. "Op het vlakke heeft hij zijn postuur mee. Als je 400 watt trapt en je weegt amper 60 kilogram, wil dat zeggen dat hij ongeveer 6,5 watt per kilo duwt. Om dezelfde snelheid te halen, moet een renner van 80 kilogram al 500 watt duwen. Maar je moet als kleine renner die grote wattages ook kunnen duwen, hé. Remco kan dat. Heb je zijn quadriceps al eens gezien?"

SMS'EN OVER DE TOUR

Voor het grote rondewerk acht Vandervennet het nog iets te vroeg. "Ik zou hem laten starten in kortere rittenkoersen, à la Ronde van Catalonië. Want in de Ronde van Romandië heeft hij dit jaar nog serieus afgezien bergop. Als hij een sms stuurt, voel ik wel dat zijn ambitie hoog ligt. Dan gaat het over de Tour, en dat hij die bij wijze van spreken wil winnen. Ik vind dat niet slecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties