Komst van Zakarin verandert focus van ploeg van Van Avermaet en Pauwels niet meteen in grote ronden

CCC zal ook na komst van Zakarin vooral mikken op ritzeges in grote ronden

Komst van Zakarin verandert focus van ploeg van Van Avermaet en Pauwels niet meteen in grote ronden
Foto: © photonews

Aan het eind van 2019 werd het nieuwe project rond CCC nog in alle haast opgestart en was het dus niet evident om een competitieve ploeg op de been te brengen. Voor de grote ronden had de ploeg niet meteen een kopman, maar die heeft het straks wel in de persoon van Ilnur Zakarin.

Het is alvast goed nieuws voor Greg Van Avermaet en Serge Pauwels, de sterkste Belgen uit de ploeg. Van Avermaet is niet langer het enige uithangbord. Het hoeft geen volledige ramp te zijn als hij zonder zege uit het voorjaar komt. Ook voor Pauwels kan het positief uitdraaien als er bergop een bliksemafleider met wat meer naam is.

In hoeverre is Zakarin nu een versterking in het team? De Rus is zeker en vast meer dan welkom als je sommige renners ziet die CCC dit jaar afvaardigt in de grote ronden. Zijn grootste succes in een klassement was zijn derde plaats in de Ronde van Spanje in 2017, toen hij op het podium mocht staan naast kleppers als Christopher Froome en Vincenzo Nibali.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het sindsdien toch allemaal ook wat minder is met Zakarin wat klassementen in grote ronden betreft. Twee keer speelde hij nog een rol van betekenis en dat was dan een top tien rijden in de Tour van '18 en de Giro van '19. Het grote potentieel om nog echt zwaar te gaan uitpakken in een grote ronde, is er toch ook niet meer.

KLASSEMENT NIET ENIGE INSTEEK

Wat het klassement betreft dan. Wanneer Zakarin in 2020 aan de start van een grote ronde verschijnt, zal die zeker nog gaan voor een mooie plaats in de stand. Als hij dan nog eens top tien kan rijden, waarom niet? Mooi meegenomen. Al zal het niet de enige insteek zijn.

Het is met een beetje overdrijving vergelijkbaar met Wanty-Gobert dit jaar: dat had in de Tour met Guillaume Martin een renner van wie het wist dat hij maximaal top 15 kon rijden en ging voorts voor een ritzege. Met een Zakarin in de ploeg heb je sowieso een grotere kans op zo'n overwinning. Maar meer nog dan een goede einduitslag is een ritzege dus een realistische ambitie.

GEDROOMD SCENARIO

Uiteindelijk heeft een ritoverwinning ook meer uitstraling dan aan het einde van die drie weken bij de eerste tien of twintig te zijn. Het gedroomde scenario is dat zoals in de Giro van dit jaar: tiende stek in de eindstand én een ritzege. Uiteindelijk is dat toch waar ze bij CCC het meest van zullen dromen in een grote ronde: een dagsucces. Dat zal dus toch hetzelfde zijn dan dit jaar. Alleen is de kans op slagen een stuk groter geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties