Stybar kaart enige teleurstelling uit 2019 aan en blikt al eens vooruit op toekomst

Stybar kaart enige teleurstelling uit 2019 aan en blikt al eens vooruit op toekomst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste maanden van het wielerjaar komen er stilaan aan. Zdenek Stybar wil na zijn sterk voorjaar, met winst in de E3, ook goed scoren in het najaar. Tegelijkertijd denkt de Tsjech stilaan al na over het leven na de koers. Al moet dat er voor hem nog niet meteen aankomen.

Stybar heeft bij een evaluatie van 2019 op de site van zijn ploeg oog voor een zeldzame ontgoocheling. "Het enige teleurstellende was de Ronde van Vlaanderen, omdat ik de dag voordien ziek werd en ik niet wist waar ik toe in staat was. Ik begon terug met koersen in Londen en kijk nu uit naar de BinckBank Tour en de Vuelta, waar ik mijn comeback zal maken na drie jaar afwezigheid, om zo op te bouwen naar het WK in Yorkshire."

Ook zijn contractverlenging komt aan bod. "Ik zit al acht jaar bij Deceuninck-Quick.Step. Wanneer mijn nieuw contract afloopt, zal dat tien jaar zijn. De jongens hier zijn deel van mijn familie geworden. Ergens anders naartoe gaan, zou heel moeilijk geweest zijn."

B&B UITBATEN NA WIELERPENSIOEN

Stybar is dit jaar opnieuw winnaar geworden. Op je 33ste ga je echter ook al nadenken over andere dingen. "Ik ben heel blij dat ik heb kunnen bewijzen dat ik nog altijd in staat ben om koersen te winnen. Ik denk dat ik nog vier of vijf jaar of langer kan doorgaan. Wanneer ik stop, kan ik meteen aan de slag in mijn B&B in Tsjechië. Maar voorlopig wil ik zeker nog enkele jaren doorgaan met wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties