Knesselare groet Bjorg Lambrecht nog een laatste keer: "Zijn dood is niet rechtvaardig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 29 reacties

Dorpsgenoten en wielerliefhebbers nemen afscheid van Bjorg Lambrecht

Knesselare groet Bjorg Lambrecht nog een laatste keer: "Zijn dood is niet rechtvaardig"

Bjorg Lambrecht wordt dinsdag begraven in 'zijn' Knesselare. Dit weekend kan er een laatste groet gebracht worden. Zaterdag waren het vooral dorpsgenoten van hem die hiervoor langs gingen in het funerarium. Ze kunnen amper geloven dat ze hem moeten afgeven.

In Gazet van Antwerpen getuigen enkele mensen uit Knesselare over hun band met Bjorg. "Ik heb nog met Bjorg gevoetbald", zegt Gianni De Laere. "We hebben ook samen op school gezeten. Bjorg was een pracht van een kerel. Zijn dood is niet rechtvaardig, dit is veel te vroeg."

MOOI OPEN GEBAARD

Ook buurman Jan Florijn zit met datzelfde gevoel. "Ik zag Bjorg bijna dagelijks voorbij fietsen als hij op training vertrok. Hij was een zeer sympathieke jongen die altijd zwaaide als hij mij zag. Bjorg had zo'n mooie carrière voor zich, maar het heeft niet mogen zijn. Hij ligt mooi open gebaard, maar daarmee hebben we hem natuurlijk niet terug."

Naast dorpsgenoten zijn ook al enkele wielerliefhebbers langs geweest. "Ik heb Bjorg altijd gevolgd en volgens mij kon hij ooit de Tour de France winnen", meent André Claeys. "Ik heb zelf 17 jaar gekoerst en meermaals gevallen maar nooit iets gebroken. Bjorg valt eens en het is meteen fataal. Daar zijn geen woorden voor."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties