🎥 Edward Theuns zorgt ei zo na voor mooie verrassing en is in de wolken met geleverd teamwork
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Theuns ziet sterk Trek-Segafredo in eerste etappe BinckBank Tour

🎥 Edward Theuns zorgt ei zo na voor mooie verrassing en is in de wolken met geleverd teamwork
Foto: © photonews

Het is niet onlogisch indien spurters als Bennett en Groenewegen in de eerste drie dagen van de BinckBank Tour met de meeste prijzen gaan lopen, maar bij Trek-Segafredo geloven ze ook volop in Edward Theuns. Meer dan terecht, zo blijkt. Theuns was in Hulst wel erg dicht bij de ritzege.

"Ik ben supertrots en ben blij met de manier waarop het team gewerkt heeft. De lead-out was ongelooflijk. Ze hadden het niet beter kunnen doen. In de laatste vijf kilometer kon ik gemakkelijk de wielen van de jongens volgen en hadden we altijd de controle", doet Theuns het verhaal van de voorbereiding op de sprint.

ZEGE WAS JUISTE BELONING GEWEEST

Dan wil je ook wel winnen natuurlijk. Onze landgenoot moest het uiteindelijk stellen met een tweede plaats. "Ik ben een beetje ontgoocheld dat ik het niet kon afronden met een overwinning. Het zou een schitterende prestatie en een juiste beloning voor het werk van het team geweest zijn."

Het zat er ook in, want Theuns werd pas vlak voor de meet geremonteerd. "Sam Bennett ging me voorbij met twintig meter te gaan. Het was wind op kop. Het was niet gemakkelijk om de snelheid aan te houden. Ik voel wel dat mijn vorm heel goed is. Het is een goede start van de week. Ik hoop dat we een ritzege kunnen behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties