Ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen hangt eind dit jaar fiets aan de haak

Matti Breschel stopt aan het einde van 2019 met koersen

Ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen hangt eind dit jaar fiets aan de haak
Foto: © photonews

Het wielerpeloton mag zich klaar maken om afscheid te nemen van een klassieke renner. Vanaf 2020 zal Matti Breschel geen wielrenner meer zijn. De Deen waagde in de klassiekers geregeld zijn kans en beschikte ook lange tijd over een aardige sprint. Education First zal dus zijn laatste ploeg zijn.

De inmiddels 34-jarige Breschel maakte zijn intrede in het profpeloton bij CSC. Na vijf jaar verkaste hij naar het Nederlandse Rabobank. Dat nam hem twee jaar in dienst, net zoals later Saxo-Tinkoff dat deed. In de laatste jaren van zijn loopbaan reed Breschel nog in de kleuren van Cannondale, Astana en Education First.

Zeker in de Vlaamse klassiekers heeft hij zich in de loop der jaren laten opmerken. Dat deed hij voor het eerst in 2008 met een zevende plaats in de E3. Een jaar later eindigde de Scandinaviër nog een plaatsje dichter in de Ronde van Vlaanderen en haalde hij de top tien in Parijs-Roubaix.

TWEEMAAL OP WK-PODIUM

Zijn triomf in Dwars door Vlaanderen in 2010 was zijn grootste triomf in het klassieke werk. In Gent-Wevelgem was een derde plek zijn best behaalde resultaat. In 2016 zat er nog eens een zesde plaats in de E3 in. Ook zijn bronzen medaille op het WK van 2008 en het zilver op het WK van 2010 blijven bij. In 2008 won Breschel ook een rit in de Vuelta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties