Gilbert geeft Evenepoel raad over Monaco en is duidelijk: "Hij doet dingen die niemand meer deed sinds Merckx"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
Gilbert geeft Evenepoel raad over Monaco en is duidelijk: "Hij doet dingen die niemand meer deed sinds Merckx"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert traint al een heel seizoen met Remco Evenepoel samen, maar ook hij zag de jonge snaak de voorbije weken opnieuw indruk maken. Als Monegask kan hij bovendien raad geven aan Evenepoel over een eventuele verhuis.

Dat Evenepoel op zijn 19e al de Clasica San Sebastian zou winnen? "We waren allemaal verrast én superblij dat hij het kon halen. Het is geen simpele koers, ongelooflijk ook de manier waarop", aldus Philippe Gilbert over de jonkie binnen het team.

Superlatieven

"Hij doet dingen die niemand sinds Merckx heeft gedaan", komen de superlatieven voor Evenepoel boven in Gazet van Antwerpen. "Het was meteen duidelijk dat hij enorm hard kan trainen. Ik had het nooit gekund op die leeftijd."

Rest de vraag: moet Evenepoel nu al verhuizen naar Monaco? Gilbert gaf alvast zijn mening aan de jongeling: "Ik vind het te vroeg om eerlijk te zijn. Hij mag de band niet te snel doorknippen met de mensen rondom hem, zijn familie staat ongelooflijk achter hem. In Monaco moet je alles zelf doen, de impact daarop is enorm."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties