Sterke ploegmaat van Van Avermaet komt plots weer aan de oppervlakte en dat kan een positief signaal zijn

Sterke ploegmaat van Van Avermaet komt plots weer aan de oppervlakte en dat kan een positief signaal zijn
Foto: © photonews

Het is een publiek geheim dat ze bij CCC de volgende jaren nog willen bouwen aan een sterkere ploeg en dan doen ze er misschien toch goed aan om Lukasz Wisniowski aan boord te houden. Het was al een tijd geleden dat we van hem nog iets gezien hadden, maar hij oogde sterk in de vlucht van de dag.

Wisniowski was samen met drie metgezellen op pad in de vroege ontsnapping van de eerste etappe in de BinckBank Tour. Tijdens de loop van de etappe straalde de Pool weer diezelfde kracht uit die hij vooral in zijn beginjaren als prof getoond heeft. Lars Bak had zijn zinnen gezet op de Gouden Kilometer, maar Wisniowski remonteerde hem een eerste maal en snoepte ook bij de tweede spurt overtuigend de seconden weg.

Bovendien bleef Wisniowski ook langer dan zijn medevluchters voorop, maar uiteindelijk was het onbegonnen werk om tegen het peloton te blijven opboksen. Door het succes in de Gouden Kilometer plaatst hij zich wel tweede in de stand. Een goede uitgangspositie die perspectieven biedt voor de volgende dagen.

KLASSIEKERS DRAGEN VOORKEUR WEG

Vooral voor de verdere toekomst laat dit het beste verhopen, want bij CCC kunnen ze de beste Wisniowski wel gebruiken. Want kwaliteiten heeft hij zeker. Dat liet hij al enkele malen zien in Belgische klassiekers, het soort koersen dat toch zijn voorkeur wegdraagt.

Wisniowski is een product van de voormalige opleidingsploeg van Quick.Step. In 2015 maakte hij dan de overstap naar de grote jongens. Hij toonde zijn potentieel met podiumplaatsen in de GP Briek Schotte, de Ronde van Zeeland en de Driedaagse van West-Vlaanderen. Het was echter moeilijk om tegen de grote concurrentie bij Quick.Step voor de klassiekers op te boksen.

GROTE PLOEGEN GEWEND

Gezien zijn mogelijkheden stond er snel een andere grote ploeg klaar om hem in te lijven: Team Sky. Na een aanpassingsjaar opende hij sterk in het Vlaamse openingsweekend van 2018: een tweede plaats in de Omloop en een achtste plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Sindsdien zit zijn carrière wat in het slop.

Ook een overstap naar CCC bracht hem nog niet veel geluk. Dat hij nog altijd hard met de fiets kan rijden, is wel duidelijk. Wie weet kan zijn voorlopige tweede plaats in de BinckBank Tour een aanleiding zijn voor de inmiddels 27-jarige renner om zijn loopbaan een nieuwe wending te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties