Xandro Meurisse meldt zich met nieuwe status in Beveren: "Hopelijk een goed signaal"

Xandro Meurisse meldt zich met nieuwe status in Beveren: "Hopelijk een goed signaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In België wisten we wel al langer wat hij in zijn mars had, maar na zijn sterke Tour heeft de hele wielerwereld Xandro Meurisse leren kennen. De BinckBank Tour is zijn eerste wedstrijd sinds die Ronde van Frankrijk. Afwachten hoe het lichaam reageert.

"Na een vermoeiende Ronde van Frankrijk voel ik me goed gerecupereerd", is Meurisse daar voorzichtig optimistisch over. "Mijn gevoel op training is in orde, hopelijk is dit een goed signaal voor de BinckBank Tour. Het was mijn eerste grote ronde, dus het is wat tasten in het duister om mijn frisheid terug te vinden."

Het zal toch even de kat uit de boom kijken zijn in het eerste deel van de rittenkoers. "Bijgevolg valt het af te wachten hoe ik zal reageren in mijn eerste wedstrijd. Aangezien we met drie sprintersetappes beginnen, krijg ik wat tijd om in het koersritme te komen vooraleer we naar de ritten in Houffalize en Geraardsbergen gaan."

Na de Ardennenrit zal al veel duidelijk zijn 

Meurisse heeft het parcours al goed bestudeerd. "Na de Ardennenrit zal al veel duidelijk zijn. Dit lijkt me de belangrijkste etappe voor het eindklassement, aangezien de tijdrit kort is en de tijdsverschillen in de slotrit in Geraardsbergen nooit echt groot zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties