Kans op sterkste bezetting op WK tijdrijden groeit, Evenepoel maakt mogelijk ook aanspraak op wegrit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Verbrugghe en overweegt Evenepoel te selecteren voor WK-wegrit

Kans op sterkste bezetting op WK tijdrijden groeit, Evenepoel maakt mogelijk ook aanspraak op wegrit
Foto: © photonews

Nu het Europees Kampioenschap achter de rug is, is het voor bondscoach Rik Verbrugghe toewerken naar het WK. Drie tijdrijders mag hij selecteren en de kans is weer een stukje groter dat Victor Campenaerts daar bij is. Evenepoel is dat zeker, maar rijdt mogelijk ook de wegrit.

Onlangs ontstonden er zorgen omtrent de vermoeidheid van Campenaerts. "Ik had Victor recent aan de lijn", zegt Rik Verbrugghe in Het Laatste Nieuws. "Hij is weer volop aan het trainen en wil zich klaarstomen voor het WK. Het goeie gevoel komt stilaan terug. Dat is een positief signaal."

Geraakt Campenaerts topfit, dan is het nog kwestie van die derde man aan te duiden. "Er zijn ook De Gendt en Wellens nog. Aan keuzemogelijkheden geen gebrek. Maar als we onze drie beste tijdrijders moeten noemen, hoort Lampaert daar zeker bij."

VOORDEEL VOOR LAMPAERT

Alleen geeft Yves Lampaert de voorkeur aan de wegrit en ziet hij de combinatie met de tijdrit niet meteen zitten. "Oké, het parcours in Yorkshire is superlastig. Maar er zit wel één dag meer recuperatietijd tussen tijd-en wegrit dan op het EK in Alkmaar. Dat is een voordeel voor Yves. Ik ga met hem bekijken hoe we die combinatie het best aanpakken."

EVALUATIE VAN CONDITIE EVENEPOEL

De bondscoach liet al weten dat Evenepoel zeker de tijdrit mag rijden. En de wegrit? "Na de Canadese GP's neem ik een nieuwe stand van zaken op. Dan zal ik Remco's conditie opnieuw evalueren. Blijkt hij op dat moment bij de beste Belgen te zijn, dan maakt hij zeker kans." Al is enig voorbehoud wel aan de orde. "Ik zet de deur oop een kier, maar wil de zaak ook niet forceren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties