Overnemer Sluitingsprijs haalt het van ontgoochelde middenstand: "Mathieu van der Poel aan het vertrek krijgen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Lokale middenstand kwaad dat Golazo in zee gaat met Ben Simons voor Sluitingsprijs

Overnemer Sluitingsprijs haalt het van ontgoochelde middenstand: "Mathieu van der Poel aan het vertrek krijgen"
Foto: © photonews

De Nationale Sluitingsprijs, oftwel de Sluitingsprijs Putte-Kappellen, kan gewoon blijven bestaan. De koers die met Roy Jans in 2016 voor het laatst een Belgische winnaar kende, blijft nog drie jaar op de kalender. Tot daar het goede nieuws, want er is nog altijd wat wrevel.

Golazo had laten weten dat het de koers onder de gegeven omstandigheden niet langer kon organiseren, waarop er zich een viertal kandidaat-overnemers meldden. Ben Simons, tevens organisator van de Schaal Sels, won het pleit. Dit tot woede van een groep Putse middenstanders die ook kandidaat was.

"Golazo hield ons altijd voor dat lokale verandering van de Sluitingsprijs essentieel was voor een zekerheid op lange termijn. Wij boden hen die zekerheid. Als Ben Simons op zoek gaat naar lokale ondersteuning, moet hij niet rekenen op ons. Het vertrouwen is helemaal zoek", zegt Greg De Schutter namens die groep in Gazet van Antwerpen.

OPTIMISME OVER HET STRIKKEN VAN VAN DER POEL

Simons focust zich reeds vooral op het aantrekken van grote namen. "Het feit dat de Sluitingsprijs van categorie is veranderd en nu een nationale koers is, heeft ook voordelen. Nu kunnen we met individuele renners onderhandelen, zonder dat de hele ploeg moet aantreden. Een lokale held als Mathieu van der Poel aan het vertrek krijgen, is best mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties