UAE haalt Italiaans kampioen weg bij Bora-Hansgrohe

Davide Formolo tekent voor twee jaar bij UAE

UAE haalt Italiaans kampioen weg bij Bora-Hansgrohe
Foto: © photonews

Het is dit jaar al opgevallen hoe sterk Bora-Hansgrohe in de breedte voor de dag komt. Mogelijk zal dat volgend jaar iets minder zijn. Het ziet alvast Davide Formolo vertrekken. Die is aan een sterk jaar bezig en verzilvert dat met een overstap naar UAE.

Formolo reed in de eerste vier jaren van zijn profcarrière voor Cannondale. In 2015 beleefde Roccia zijn doorbraak met ritwinst in de Ronde van Italië. Vervolgens ontpopte de klimmer zich tot ronderenner: zowel in de Giro als in de Vuelta reed hij top tien.

TWEEDE IN LUIK-BASTENAKEN-LUIK

In de Giro lukte hem dat nog een keer in de kleuren van Bora-Hansgrohe. Na zijn overstap in 2018 bleef hij zich richten op het rondewerk, maar werd de focus toch ook iets verlegd naar de klassiekers, met een ereplaats in Luik-Bastenaken-Luik. In diezelfde wedstrijd werd Formolo dit jaar tweede, achter Jakob Fuglsang.

Een moment van glorie volgde er wel in Compiano, waar hij een elitegroepje met Colbrelli, Bettiol, Ulissi en Aru voorbleef. Met dus de nationale titel als beloning. Formolo wisselt aan het eind van zijn tweede seizoen bij Bora dus opnieuw van ploeg. Hij tekende voor twee jaar bij UAE.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties