Wielerwereld mag familie Bjorg Lambrecht dankbaar zijn
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Familie Lambrecht bewees wielerwereld dienst door Lotto aan te moedigen te koersen

Wielerwereld mag familie Bjorg Lambrecht dankbaar zijn
Foto: © photonews

Een enorm zware dag is het ongetwijfeld voor de hele familie Lambrecht. Het verlies van Bjorg lijkt zo surreëel en toch is het echt. Wat wel opvalt: zijn naasten zijn sinds zijn dood enorm positief tegenover de koers blijven staan en dat doet het wielrennen echt wel goed.

Nadat ze het nieuws vernamen over de dood van hun ploegmaat, kwamen de renners van Lotto Soudal voor een dillemma te staan: verder blijven koersen of niet? In de Ronde van Polen, op het EK en eigenlijk ook nog in de BinckBank Tour. Zowel de zus, de ouders en de vriendin van Bjorg Lambrecht hebben erop aangedrongen dat Lotto overal zou blijven koersen.

LIEFDE VAN BJORG VOOR DE FIETS LEEFT VOORT

Mooi dat ze allen zo achter het wielrennen blijven staan. Ergens is het logisch. Het is dé ideale manier om de liefde voor de fiets van Bjorg - die er ook alles voor deed en liet - in leven te houden. Al wil dat hetlemaal niet zeggen dat het evident of simpel is.

Want krijg het maar eens thuis. Een even natuurlijke reactie zou kunnen zijjn om een dégout te krijgen van het wielrennen.  Of uit te halen naar de veiligheid van de renners - of het gebrek daaraan - in de koers. Dat doen ze allemaal niet, ook al moet het verschrikkelijk moeilijk zijn om na het overlijden van Bjorg nog een wielerwedstrijd te gaan bekijken.

WIELERSPORT 1 FAMILIE

Doordat de familie Lambrecht zo'n positieve houding aanneemt tegenover de koers lijdt de sport niet meer dan nodig is. Wat wel duidelijk is: in zulke momenten is de wielersport in zijn geheel eigenlijk één grote familie. Ver over de ploeggrenzen heen is er al getreurd om Bjorg. Dat zal ook nog wel een hele tijd zo blijven. Dank aan de familie is evenzeer op zijn plaats, nu en altijd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties