Zoon van Bert Roesems wint drie jaar na vrees voor beenamputatie eerste juniorenkoers: "Alles kwam eruit"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

Siebe Roesems huilt en schreeuwt alles bij elkaar bij eerste zege sinds zwaar ongeval

Zoon van Bert Roesems wint drie jaar na vrees voor beenamputatie eerste juniorenkoers: "Alles kwam eruit"
Foto: © photonews

Bert Roesems was twaalf jaar wielerprof, van 1997 tot 2009. Ook zijn zoon Siebe heeft de microbe voor de fiets te pakken. Al kwam er aan diens mogelijke carrière bijna een einde nog voor ze begonnen was. Na een ongeval met een tractor volgde een lange lijdensweg.

Het was 14 mei 2016. Vader en zoon Roesems fietsten naar een wedstrijd om een vriend van die laatste aan te moedigen, maar kwamen onderweg een tractor tegen. "Mijn linkerbeen zat klem onder het voorwiel van de tractor", doet Siebe het verhaal in GvA. "De boer moest achteruit rijden om mijn been weer vrij te krijgen. Mijn knieschijf was verwrongen, mijn onderbeen stak eruit en mijn bovenbeen was gebroken."

LEREN WEER TE STAPPEN EN TE LOPEN

De dokters vreesden voor een infectie van de open wonde en dan zou zijn been geamputeerd moeten worden. Dat zou het einde van zijn wielerdroom betekend hebben. Twee weken later volgde beter nieuws: amputatie was niet nodig. Wel een lange revalidatie. Opnieuw leren om te staan en de knie te plooien, opnieuw leren om te stappen en te lopen.

LIEFDE VOOR DE FIETS NOG GEGROEID

"Ik zat veel op de hometrainer en daar is de liefde voor de fiets nog gegroeid. Ik moest en zou gaan koersen. Eerst moest ik terug naar de plek van het ongeval, een beetje als mentale test: Eerlijk: het deed me weinig", vervolgt Siebe zijn straffe verhaal.

Eentje met een happy end, zo lijkt. De 18-jarige renner won zaterdag in Denderwindeke voor het eerst bij de junioren. "Ik heb gehuild en geschreeuwd toen ik over de meet reed. Alles kwam eruit: de frustratie, de pijn, de twijfel, de vrees."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties