Organisatie BinckBank Tour na  kritiek: "Ritten zijn wél veilig"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 5 reacties

De organisatie van de BinckBank Tour weerlegt de kritiek van de renners

Organisatie BinckBank Tour na  kritiek: "Ritten zijn wél veilig"

Na de derde etappe van de BinckBank Tour kwam er heel wat commentaar van de renners op het 'smalle en onveilige' parcours. De organisatie van de wedstrijd heeft nu gereageerd.

Onder meer Tim Declercq was achteraf niet te spreken over het parcours (lees hier). De organisatie reageerde intussen tegenover Sporza.

"Je mag niet vergeten dat we van bij het begin hebben meegegeven hebben dat dit een 'Flandrienroute' is", aldus organisator Rob Discart. "Dat betekent dat je geconfronteerd wordt met smalle wegen, draaien en keren. Gevolgd door bredere wegen. Dat is ook zo het geval in de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, ..."

"Wij hebben bovendien de pech gehad dat we in laatste instantie nog een wijziging moesten doorvoeren aan het parcours, waardoor er nog enkele smalle stroken bij kwamen. Wij kregen zonder probleem groen licht voor onze wedstrijd. Alleen voor de individuele tijdrit van komende zaterdag moesten wij wat schuiven. Wij vinden dat onze ritten, en dus ook die in Aalter, veilig zijn. Al heb ik wel begrip voor de kritiek van sommige renners."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties