Sam Bennett lukt historische 'hattrick'; Xandro Meurisse komt zwaar ten val
Dennis Rosiers
| 0 reacties

3de rit BinckBank Tour: Sam Bennett wint, Meurisse afgevoerd naar ziekenhuis

Sam Bennett lukt historische 'hattrick'; Xandro Meurisse komt zwaar ten val
Foto: © photonews

Vanmiddag stond de derde rit van de BinckBank Tour op het programma. Zoals verwacht werd het weer een kolfje naar de hand van de spurters. In een ontregelde sprint haalde Sam Bennett het voor de derde dag op rij. Xandro Meurisse kwam eerder in de rit zwaar ten val.

De derde rit begon met een pakkend eerbetoon aan de betreurde Bjorg Lambrecht. Vroeg in de rit reden de renners ook nog door het centrum van Knesselare, waar Lambrecht woonde.

Op 44 kilometer voor het einde is er een valpartij in het peloton. Zwaarste slachtoffer is Xandro Meurisse . Een van de Belgische revelaties van de afgelopen Tour moest noodgedwongen de race verlaten met een blessure aan het been. Hij werd door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis

Drie aanvallers - Stijn Steels, Guillaume Van Keirsbulck en Harry Tanfield – houden lang stand. Onder impuls van Jumbo-Visma, die Dylan Groenewegen naar een zege willen brengen, worden ze echter opgeraapt op 3,5 kilometer van de streep.

Sam Bennett wint opnieuw

De sprint werd ontregeld door een valpartij op 400 meter voor de streep. Jasper Philipsen begon de sprint vroeg op kop, maar het was Dylan Groenewegen die  snel  op en over Philipsen raakte. Sam Bennett leek uitgeschakeld, maar met een onwaarschijnlijke eindjump versloeg de Ier Groenewegen. Zo werd dit een historische dag: nooit eerder won één renner drie opeenvolgende ritten in de BinckBank Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties