Ben Hermans verovert Powder Mountain én de leiding, zege opgedragen aan Bjorg Lambrecht

Ben Hermans verovert Powder Mountain én de leiding, zege opgedragen aan Bjorg Lambrecht
Foto: © photonews

Ben Hermans lijkt opnieuw mee te gaan doen voor de prijzen in de Tour of Utah. Vorig jaar moest onze landgenoot daar vrede nemen met de tweede plaats, maar momenteel zit hij wel in de leiderstrui. Dat heeft hij te danken aan zijn ritzege op Powder Mountain, waar Hermans duidelijk de sterkste was.

De behoorlijk korte rit van 138 kilometer die vertrok in Brigham City, finishte op de zware slotbeklimming Powder Mountain. Liefst elf kilometer lang klimmen was het: de sterkste mannen mochten het daar onder mekaar uitmaken. Enkel James Piccoli, winnaar van de proloog, en Niklas Eg konden enigszins in de buurt van Hermans blijven.

PICCOLI NAASTE BELAGER

Al konden ook zij de Belg niet bijhouden. Aan de aankomst had Hermans 20 seconden over op Piccoli en 35 seconden op Eg. Door het grote tijdsverlies voor Lawson Craddock neemt Hermans meteen ook de leiding in het klassement over. Ook in de stand is Piccoli zijn eerste belager. Zijn bonus op de Canadees bedraagt 22 seconden.

Hermans wees aan de aankomst ook naar zijn rouwband, als teken dat hij zijn overwinning opdraagt aan de overleden Bjorg Lambrecht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A win #forbjorg @thetourofutah

Een bericht gedeeld door Ben Hermans (@hermansben) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties