Fameuze hattrick van Bennett kwam er niet zonder slag of stoot: "Fantastisch om drie keer op rij te kunnen winnen"

Fameuze hattrick van Bennett kwam er niet zonder slag of stoot: "Fantastisch om drie keer op rij te kunnen winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wellicht was er slechts één man echt gelukkig aan de aankomst in Aalter: leider Sam Bennett. Er was veel te doen over de veiligheid van de derde rit in de BinckBank Tour, maar aan het einde moest er wel nog gesprint worden om de zege. En was het opnieuw Bennett die won.

In de eerste twee etappes won de spurter van Bora-Hansgrohe als het ware met de vingers in de neus. In Aalter was dat wel even anders. Er kwam zelfs een fotofinish aan te pas om de winnaar van het duel tussen hem en Groenewegen aan te duiden.

CHAOTISCHE FINALE

"Ik was eerst niet zeker of ik gewonnen had of niet", reageerde Bennett. "Het was erg nipt. Het kwam aan op een zeer chaotische finale. Ik ben heel blij met de hattrick hier en ben ook trots om zo Ierland met de nationale trui te representeren."

Het succes komt alleszins niet uit de lucht gevallen. Bennett heeft er hard moeten voor werken in deze BinckBank Tour. "Het kostte veel energie om mezelf vooraan in de koers te houden en uit de problemen. Het is fantastisch om drie keer op rij te kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties