Spanjaard houdt leider Nizzolo van tweede ritzege in Ronde van Burgos, ereplaats voor Kris Boeckmans

Spanjaard houdt leider Nizzolo van tweede ritzege in Ronde van Burgos, ereplaats voor Kris Boeckmans
Foto: © photonews

Net als in de openingsetappe zat ook in de tweede rit van de Ronde van Burgos het venijn in de start. Het was wel meer een kans voor de rappe mannen, maar de laatste paar honderd meters liepen wel omhoog. Een kolfje naar de hand van Jon Aberasturi.

De etappe van Guzmiel de Izan naar Lerme was qua afstand niet zo'n grote uitdaging, want er moest slechts 155 kilometer afgelegd worden. Toch waagden vier renners zich aan een ontsnapping. Matthias Brändle was de sterkste van de vluchters en ging in de finale nog ruimte tijd solo.

De Oostenrijker hield lang knap stand, maar werd in de slotkilometers dan toch ingerekend. Vervolgens was het uitkijken wie op de laatste oplopende meters over de snelste en sterkste benen zou beschikken. Dat was ontegensprekelijk Jon Aberasturi van Caja Rural.

BOECKMANS IN TOP TIEN

De eerstvolgende renners werden op een tweetal seconden gezet. Leider Nizzolo spurtte naar plek twee, voor Ineos-renner Narváez. Na de eerste vijf ontstond er opnieuw een kloofje. Met Kris Boeckmans op de achtste plaats zat er ook een Belg in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties