Opnieuw een transfer voor Deceuninck-Quick Step! Revelatie uit de Ronde van Italië komt de selectie versterken
Arjen T'Sjoen
| 9 reacties

Mattia Cattaneo moet mee het vertrek van Enric Mas helpen opvangen

Opnieuw een transfer voor Deceuninck-Quick Step! Revelatie uit de Ronde van Italië komt de selectie versterken
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick Step ziet traditioneel heel wat goede renners vertrekken tijdens de winter. Patrick Lefevere moet die vertrekkers opvangen en haalt nu een tweede Italiaan binnen.

Zo maakt Mattia Cattaneo de overstap van Androni Giocattoli-Sidermec naar Deceuninck-Quick Step. De Italiaanse allrounder eindigde drie keer in de top 10 van een etappe in de voorbije Giro en won verder ook de Ronde van de Appenijnen en eindigde als vierde in de Tour of the Alps.

Cattaneo reed van 2013 tot 2016 al in de WorldTour toen in dienst van Lampre, maar kon zijn uitstekende resultaten van bij de beloften daar niet waarmaken. Bij Deceuninck-Quick Step krijgt hij nu een nieuwe kans op het hoogste niveau. Cattaneo kan bergop meer dan zijn mannetje staan en zal mee het verlies van Enric Mas naar Movistar moeten helpen opvangen. 

Vijfde aanwinst 

Naast Mattia Cattaneo stelde Deceuninck-Quick Step deze week ook al de Portugese puncher Joao Almeida (Axeon) voor. Verder versterken ook Stijn Steels (Roompot), Bert Van Lerberghe (Cofidis) en Andrea Bagioli (Colpack) de selectie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen

Nieuwste reacties