🎥 Renner van Wanty-Gobert neemt ronkende namen als Barguil en Lutsenko te grazen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Odd Eiking schenkt Wanty-Gobert ritzege in Arctic Race

🎥 Renner van Wanty-Gobert neemt ronkende namen als Barguil en Lutsenko te grazen
Foto: © photonews

De derde etappe van de Arctic Race of Norway was in tegenstelling tot de vorige etappes geen voer voor sprinters. Er gingen er wel enkelen mee in de ontsnapping, tevergeefs. Aan het eind haalde Odd Eiking van Wanty-Gobert het van Barguil en Lutsenko.

Vele aanvalspogingen in het begin van de etappe, met ook de Belg Mortier van Wallonie-Bruxelles die actie ondernam. Hij kreeg de Deen Bendixen met zich mee, maar Dimension Data riep het duo tot de orde. Een volgende ontsnapping telde vijf renners en zij kregen wel enkele minuten bonus cadeau.

COQUARD DOET GOEDE ZAAK VOOR PUNTENTRUI

Bij die vijf ook Bryan Coquard en die kon dan ook bij de tussensprints dan ook aardig sprokkelen voor het puntenklassement. Eens die tussensprinten erop zaten, liet de Fransman zijn vier medevluchters gaan. Onder meer Danny van Poppel zette wel door, maar Astana ging volle bak jagen en zorgde ervoor dat het tot een hergroepering kwam.

VLIEGEN GAAT SOLO

Op vijf kilometer van de meet veroorzaakte een valpartij achterin het peloton enige chaos. De jonge Noor Aalrust profiteerde ervan om er vanonder te muizen. Loïc Vliegen ging ook even solo, maar beiden pogingen werden tenietgedaan.

De eerste groep werd verder uitgedund, tot er slechts vier renners overbleven. Odd Eiking zat namens Wanty-Gobert nog voorin. Met een ultieme aanval verschalkte de Noor klinkende namen zoals Barguil en Lutsenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties