Belgische ex-ploegmaat beschrijft overleden Felice Gimondi: "Hij had stijl in alles wat hij deed"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Johan De Muynck heeft goede herinneringen aan Felice Gimondi

Belgische ex-ploegmaat beschrijft overleden Felice Gimondi: "Hij had stijl in alles wat hij deed"

De hele wielerwereld is nog maar eens in rouw na het overleden van wielerlegende Felice Gimondi. Johan De Muynck, op de foto naast Lucien Van Impe, reed nog samen met de Italiaan in dezelfde ploeg. De Muynck heeft enkel positieve dingen te zeggen over zijn voormalige ploegmaat.

De Muynck is de ideale persoon om Gimondi te beschrijven en noemt hem in Gazet van Antwerpen "een seigneur met aristocratische allure." Zo woonde hij in Bergamo op een prachtig landgoed. "Hij had een oude cementfabriek omgebouwd tot een klein kasteeltje. Dat paste bij hem. Hij had stijl in alles wat hij deed: als mens, als coureur en later als ondernemer."

SAMENWERKEN MET ZOFF

Ook dat laatste was zeker een passie van hem: ondernemen, zakendoen. "Hij heeft altijd een uitstekend instinct gehad voor zaken. Na zijn carrière is hij in de verzekeringen gegaan. En geen kantoortje zoals wij dat hier kennen, hé. Hij heeft een heel netwerk uitgebouwd. Samen met de Italiaanse doelman Dino Zoff. Gimondi deed Bergamo, Zoff Brescia."

Wat de Muynck zich ook herinnert, is de Giro van '78. Onze landgenoot won die grote ronde als ploegmaat van Gimondi. "We begonnen op gelijke voet, maar ik kwam vroeg in het roze. Geen probleem voor Gimondi. Hij zei meteen: Vanaf nu rijd ik voor u. Gimondi had aandelen bij Bianchi. Hij snapte dat het niet slecht zou zijn voor de verkoop van de fietsen als een Belg de Giro won. Hij was rationeel. Een gentlemen ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties