CPA legt de bal in het kamp van de UCI en oordeelt dat BinckBank Tour niet thuishoort in WorldTour

CPA legt de bal in het kamp van de UCI en oordeelt dat BinckBank Tour niet thuishoort in WorldTour
Foto: © photonews

De organisatie van de BinckBank Tour krijgt het zwaar te verduren, van zowel de renners als de rennersvakbond. Nochtans kreeg de CPA zijn deel van de verwijten, maar voorzitter Gianni Bugno legt de schuld dan weer volledig bij de UCI.

Rennersvakbond CPA heeft in een verklaring gereageerd op de veiligheidsproblemen in de BinckBank Tour. "Onze afgevaardigde heeft de problemen gerapporteerd aan de organisatie en de UCI. Onder deze omstandigheden is het onaanvaardbaar om te racen", oordeelt Bugno.

Renners mogen hun leven niet riskeren 

Gianni Bugno

Volgens hem moet de veiligheid van de wielrenners prioriteit krijgen. "Renners mogen hun leven niet riskeren omdat de organisatie niet aan de veiligheidsregels kan voldoen. Een wedstrijd die op deze manier georganiseerd wordt, hoort niet thuis in de WorldTour."

Het is duidelijk: de CPA vindt dat vooral de UCI schuldig is aan de huidige situatie. "De UCI bedankt ons steeds voor onze rapporten, maar doet weinig om iets te veranderen. Als het probeert om het wielrennen op deze manier aantrekkelijker te maken, gaat het de verkeerde kant op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties