Spanning blijft intact in BinckBank Tour: beslissing op slotdag, Italiaans kampioen wint tijdrit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Felipe Ganna

Spanning blijft intact in BinckBank Tour: beslissing op slotdag, Italiaans kampioen wint tijdrit
Foto: © photonews

De beslissing over de eindzege in de BinckBank Tour zal pas vallen in de slotetappe naar Geraardsbergen. De tijdrit in Den Haag heeft niet voor grote verschillen gezorgd tussen de klassementsrenners. Filippo Ganna reed het snelst in de chrono van iets meer dan acht kilometer.

Toen met Jos van Emden de eerste van de favorieten om de dagzege van start ging, zat Miles Scotson op de hotseat. Diens tijd werd kort hierna verbeterd door Tanfield. Van Emden deed nog eens zeven seconden beter. Toch kwam de Nederlander niet in aanmerking voor de zege: Filippo Ganna was sneller onderweg.

Aan de aankomst had de Italiaans kampioen tijdrijden nog niets van zijn bonus verspeeld. Integendeel, Ganna reed acht seconden rapper dan Van Emden, toch niet weinig op zo'n korte afstand. Het was alvast te rap voor zijn landgenoot Affini. Mads Pedersen was sterker vertrokken dan Ganna, maar kwam na enkele kilometers zichzelf tegen.

KÜNG HAALT HET NIET ONDANKS BETERE TUSSENTIJD

Het begon in de loop van de dag steeds harder te waaien en bovendien begon het ook te regenen aan de aankomst. Küng was nipt sneller dan Ganna aan het eerste tussenpunt, maar slaagde er toch niet in om zijn tijd te kloppen aan de finish.

WELLENS BLIJFT LEIDER

Het was ook uitkijken wat de klassementsmannen zouden doen. De Plus leek op weg om een plaatsje op te schuiven, maar Hirschi behield dankzij een verdienstelijk tweede deel zijn tweede plaats in de stand. Wellens blijft ook in de leiderstrui. Meedoen voor de ritzege deden de eerste drie uit de stand niet. De overwinning in de tijdrit was voor Ganna, voor Affini en Van Emden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties