Talent van Team Ineos geeft tweede eindzege glans met ritzege in Ronde van Burgos
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ivan Sosa soleert naar winst en pakt ook eindzege in Ronde van Burgos

Talent van Team Ineos geeft tweede eindzege glans met ritzege in Ronde van Burgos
Foto: © photonews

Team Ineos, de opvolger van Team Sky, heeft de eindwinnaar geleverd in de Ronde van Burgos. Daar waren ze zaterdag al toe aan de laatste etappe. Ivan Sosa droeg al de leiderstrui en zette zijn ambities kracht bij door op de laatste beklimming weg te rijden van de concurrentie.

Een grote ontsnapping van maar liefst zeventien man kleurden de vijfde etappe in de Ronde van Burgos. De namen van de aanvallers: Arcas, Muñoz, Petili, Riabushenko, Sutherland, El Fares, Moreno, Minnard, Osorio, Gauter, Ronny, Madrazo, Bizkarra, Cepeda, Juaristi, Canton en Pellaud. UIteraard bleven al deze renners niet de hele tijd samen.

In de loop van de etappe spatte de kopgroep uiteen, tot enkel nog de twee sterkste vluchters overbleven. Dat waren de Zwitser Simon Pellaud en de Australiër Rory Sutherland. In het peloton begon Movistar steeds meer tempo te maken en zo was het verschil op elf kilometer van de aankomst gereduceerd tot 37 seconden.

SOSA OP EN OVER RUI COSTA

Met een aankomst op Lagunas De Neila gingen de favorieten zich zeker nog roeren. Met drie kilometer voor de boeg waren de vluchters gegrepen. Rui Costa ging op zoek naar de overwinning, maar werd nog overvleugeld door Ivan Sosa. De Colombiaan was dankzij deze ritzege meteen ook zeker van zijn tweede eindzege op rij in de Ronde van Burgos.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties