Tim Wellens put kracht uit prestaties uit het verleden met oog op allesbeslissende rit

Tim Wellens put kracht uit prestaties uit het verleden met oog op allesbeslissende rit
Foto: © photonews

Ook in Den Haag mocht Tim Wellens het podium op stappen als leider in de BinckBank Tour. Zijn toptiennotering in de tijdrit was voldoende om de leiding in het klassement te behouden. Nu nog volhouden onderweg naar Geraardsbergen. Wellens ziet het wel zitten.

"Ik heb een goede tijdrit gereden", reageert de man in de groene leiderstrui op de Facebookpagina van Lotto Soudal. "Het was een korte afstand, iets waar ik wel van hou. Ik verloor twee seconden op De Plus, maar won er vier ten opzichte van Hirschi. Alle renners na de derde plaats staan op 40 seconden of meer. Ik kan niet klagen over mijn voorsprong bij aanvang van de laatste dag."

STERKE PLOEG NODIG

Het zal dus allemaal wel beslist worden in de slotetappe. "Ik zal moeten rekenen op goede benen, maar ook op een sterk team. We hebben een ploeg die ervaren is in het rijden door de Vlaamse Ardennen", acht Wellens zich in het voordeel.

Ook een blik op het verleden leert dat Wellens een goede kans maakt om aan kop te blijven. "Ik heb geen slechte ervaringen met ritten naar Geraardsbergen. Ik eindigde derde in de Omloop Het Nieuwsblad dit jaar. Ik hoop dat het genoeg zal zijn om op het hoogste schavotje van het podium te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties