Wat een waanzinnige selectie! Jumbo-Visma trekt met drie kopmannen naar de Ronde van Spanje

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
Wat een waanzinnige selectie! Jumbo-Visma trekt met drie kopmannen naar de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgende week zaterdag staat de eerste etappe van de Ronde van Spanje op het programma. De renners beginnen dan met een ploegentijdrit in Torrevieja. Het Nederlandse Jumbo-Visma staat alvast met heel wat ambities aan de start.

De sprinttrein met renners als Mike Teunissen, Danny van Poppel en Dylan Groenewegen laat Jumbo-Visma in deze Ronde van Spanje achterwege. De Nederlandse formatie zet vol in op het klassement en pakt uit met enkele favorieten voor de eindzege.

Zo staan Primoz Roglic en Steven Kruijswijk aan de start. Roglic werd gezien als de topfavoriet in de Ronde van Italië, maar hij bleek wat te vroeg in vorm en zijn ploeg was onvoldoende sterk. Met Steven Kruijswijk, de nummer drie van de Ronde van Frankrijk, zal dat al zeker niet opnieuw het geval zijn.

Verder zitten ook nog de ervaren klimmers George Bennett en Robert Gesink in de selectie. Deze twee reden ook al top 10 in grote rondes en kunnen bergop bijzonder lang mee. Verder rijden ook nog de Amerikaanse klimmers Sepp Kuss en Neilson Powless mee. De Nederlander Lennard Hofstede maakt samen met de Duitse tijdrijder Tony Martin de selectie vol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties