Ben Hermans gaat als leider slotetappe van Tour of Utah in, Australiër pikt ritzege mee

Hermans houdt leiderspositie vast in voorlaatste rit Tour of Utah

Ben Hermans gaat als leider slotetappe van Tour of Utah in, Australiër pikt ritzege mee
Foto: © photonews

Het begint er steeds beter uit te zien voor Ben Hermans in de Tour of Utah. Een dag voor het einde van de Amerikaanse rittenkoers staat onze landgenoot nog altijd aan de leiding. In de voorlaatste etappe waren de bloemen voor Lachlan Morton, die het haalde na een sprint met twee.

Een korte rit van 128 kilometer van en naar Canyons Village: dat was wat de renners te wachten stond op de voorlaatste dag van de Tour of Utah. Aan het eind reed Morton voorop met de Nieuw-Zeelander McCormick. De Australiër gaf hem het nakijken in de sprint. Voor Morton zijn vijfde profzege: al zijn overwinningen kwamen er in de Tour of Utah.

HOUDT HERMANS STAND IN PARK CITY?

Het is tevens een koers die Ben Hermans enorm goed ligt. Hij hoopt na zijn tweede plaats van vorig jaar zich nu wel tot winnaar te kronen. Dan moet hij nog wel de laatste, heuvelachtige etappe met start en aankomst in Park City zien te overleven.

Twee beklimmingen staan een eindzege van Hermans voorlopig nog in de weg. Hij zal er wel aan kunnen beginnen met een bonus van 46 seconden op zijn eerste achtervolger Piccoli. Niklas Eg, de derde in de stand, staat al op 1'10".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties