Mathieu van der Poel duidt zijn favoriet voor het WK aan

Mathieu van der Poel duidt zijn favoriet voor het WK aan
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft in Noorwegen het wegwielrennen weer hervat met deelname aan de Arctic Race. Uiteraard won hij meteen al de eerste rit. Wat nog één van de open vragen is dit seizoen: kan Van der Poel zich ook kronen tot wereldkampioen? Hij vindt zichzelf alvast geen topfavoriet.

Van der Poel blikte al eens kort vooruit op het WK in Yorkshire bij De Telegraaf. "Julian Alaphilippe is in mijn ogen de favoriet. Hij is dit jaar in zijn geheel genomen de sterkste renner. Wat hij alleen nog maar in de Ronde van Frankrijk heeft laten zien, is al ongelooflijk knap."

DE FOCUS VAN ALAPHILIPPE

Het lijdt volgens Van der Poel geen twijfel dat Alaphilippe die hoogvorm nog kan doortrekken tot aan het WK. "Als hij een doel heeft gesteld, kan hij zich daar heel sterk op toeleggen. En het WK is voor hem een heel belangrijk doel."

Hoe beleeft de winnaar van de Amstel Gold Race ondertussen die laatste maanden in aanloop naar het kampioenschap? "Of de druk toeneemt. Neen hoor. Druk zal er altijd zijn. Ik ben dat inmiddels al gewend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties