Eerste keer als kopman en direct prijs, De Plus verbaast zichzelf: "Ik was zelfs zenuwachtig om het podium te verliezen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 30 reacties

Laurens De Plus verbaasde zichzelf door de BinckBank Tour te winnen

Eerste keer als kopman en direct prijs, De Plus verbaast zichzelf: "Ik was zelfs zenuwachtig om het podium te verliezen"
Foto: © photonews

Laurens De Plus was de meesterknecht van Jumbo-Visma in de bergen van de Tour de France. Maar de klimmer kan ook mee met de besten als hij zijn eigen kans eens mag wagen. Eerste keer kopman, eerste winst...

Op 20 kilometer van de meet ging hij weg met Olivier Naesen en Greg Van Avermaet. "De bedoeling was om seconden te pakken, maar ik kreeg dé twee kasseispecialisten van België mee", vertelde Laurens De Plus aan HLN. "Ik was al blij dat ik mee mocht tot aan de finish."

Het resulteerde in zijn eerste profwinst. "Alles viel goed. Ik was voor de start van de rit redelijk zenuwachtig. Ik kwam nog niet vaak in de situatie om een rittenkoers te winnen. Zelfs de angst om het podium te verliezen zat er nog in."

Voor Bjorg

Helemaal gerust was hij er niet in, want hij dobberde voor het eerst over kasseien. Dus ging hij bij Olivier Naesen wat moed putten. "Het was mijn eerste keer op kasseien in de WorldTour. 'Oli' zei me dat het wel zou meevallen. Ik dacht dat het om mij te sussen was, maar het is uiteindelijk goed meegevallen. Het verrast me wel een beetje dat het op dit terrein lukt, ja. Ik twijfelde vooraf nog of ik hier zou starten na het overlijden van Bjorg Lambrecht. Deze ga ik morgen voor hem afgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties